Höstens skörd av rotfrukter ska vi använda idag. Rostade rotfrukter är jättegott och kan serveras till det mesta. Enkelt och nyttigt!
Vi tvättar händerna noga innan vi ska laga mat. På förskolan tvättar vi händerna efter att vi har varit ute och lekt och när vi har varit på toaletten.
Vi repeterar vad vi gjorde förra gången . Ann-Margrethe frågade om vi kom ihåg vad grönsakerna hette, och det gjorde vi, både rädisor, purjolök och vitkål.
Vi fick titta, känna, lukta och sen smaka på alla rotfrukterna.
Och morot...
Alla rotfrukterna luktade olika, palsternackan luktade morot och löken luktade mormor.
Vi måste koncentrera oss och vara försiktiga när vi skär med vassa knivar. Man måste titta på kniven hela tiden.
För att få barnens fantasi att flöda tar Ann-Margrethe fram rotfrukterna som inspiration till dagens målning.
Vi tvättar händerna noga innan vi ska laga mat. På förskolan tvättar vi händerna efter att vi har varit ute och lekt och när vi har varit på toaletten.
Vi repeterar vad vi gjorde förra gången . Ann-Margrethe frågade om vi kom ihåg vad grönsakerna hette, och det gjorde vi, både rädisor, purjolök och vitkål.
Vi fick titta, känna, lukta och sen smaka på alla rotfrukterna.
Och morot...
Vi måste koncentrera oss och vara försiktiga när vi skär med vassa knivar. Man måste titta på kniven hela tiden.
För att få barnens fantasi att flöda tar Ann-Margrethe fram rotfrukterna som inspiration till dagens målning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar