Välkommen till Sinnenas mat i förskolan!

Grundidén med projektet "Sinnenas mat i förskolan" är dels att arbeta med ämnet hem- och konsumentkunskap i förskolan och att till det naturligt knyta andra ämnen och dels att samverka med föräldrar och olika yrkesgrupper inom kommun och näringsliv för att ge barnen känsla av sammanhang, helhet och att ge dem gott självförtroende.

Samlad, gemensam, breddad kunskap från olika områden ger en oerhörd, och för ett förändringsarbete välbehövlig kraft och styrka.

Pedagogiken är upplevelsebaserad - att kunskapa med kroppen och att uppleva alla sinnen.

Projektarbetet är ett metodutvecklingsarbete där vi använder MATEN och MÅLTIDEN som medel och som arbetsmetod.

Många små steg kan ge stora vinster i ett hälsoarbete. Med små medel och stort engamang kan man förbättra barnens hälsa genom att främja bra matvanor, ge barnen god självkänsla och rörelseglädje.

Barn som äter bra, rör sig tillräckligt och har en god självkänsla, mår bra och har mycket lättare att lära.

onsdag 17 mars 2010

Svalans goda fruktsallad!











Idag har grupp två arbetat. Vi började med samlingen och kokboksprat.





Naturligtvis tog vi på oss våra vackra förkläden.

Nu ska vi tillaga alla frukterna.









Att klippa apelsinklyftorna var inte så svårt.

När vi använder vassa knivar måste alltid en vuxen vara med.

En måttsats är nödvändig att ha när man lagar mat. I dippsåsen mätte vi upp youghurt, honung och krossad ananas och blandade ihop.
Efterarbetet består av att diska så klart.

Allt är klart för att äta och vi använder servietter för att torka våra händer och vår mun.

Efter att vi har ätit är det dags att skriva recepten på datorn och det är väldigt spännande..


Att måla alla frukter lockar fram vår fantasi och vackra leenden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar