
Det finns många, olika sallader att servera till vår buffe´.
Kena shum sallata qe i perdorim kur te ngrenim buk.
Vi börjar med att prata om vad alla grönsakerna heter både på svenska och albanska.
Tashti dojna me dit qysh quhen te gjitha sallatat qe i perdorim shqip edhe suedisht nese mujna meja qellue.
Här förklarar vi skillnaden mellan rödlök och vitlök.
Ktu e bajm krahasimin e qes dhe te hudres.
Ktu e bajm krahasimin e qes dhe te hudres.
Nu skär vi salladskål försiktigt med kniven.
Tash e prejm laknen me thike e duhet me kan te kujdessh.
Tash e prejm laknen me thike e duhet me kan te kujdessh.
Denna sallad består av gurka och salladskål.
Kur e kam pre qepen ja filluan lotet me dal.
Att klippa persilja gör man lätt i ett glas.
Per me pre lulen [persilja] asht ma let me pre ne nji got.
Här pressar vi citronsaft till dressingen.
Ktu e shtrydhim limanin.
Dressingen till bönsalladen består av olja, citron, kryddor och vitlök. Gott, gott!
Dressingen ekena perzi me vaj, leng limani ,huder,pak byber qete bahet sallata e shishme.


I den anda dressingen blandar vi gräddfil, majonnäs och chilisås.
Ne dresingun e dyt i kemi perzi gräddfile majonesedhe sos te tomateve.

Italienska salladskryddor är goda att krydda med.


Italienska salladskryddor är goda att krydda med.
Sallata Italiane behet shum e shishme kur iqesim byber.
Gunvor qe punon ne kizhinen ton asht shum e knaqur qe femijet guxojn me i provue te gjitha sallatat.
Ne libren e kuzhines kemi shum fotografi me ngjyra te bukra qe poi ngjyrosim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar