Våra svenska rotfrukter rostar vi i ugnen idag.
Rranje frutore suedeze ikemi rreshkne fur rsot.
Vi håller i rotfrukterna och luktar på dem.
Po imbajna ne dor e poi marrim er pak.
Här håller vi i en kålrot.
Ktu po e mbajm panxharin e bardhe.
Ktu poi mbaj dy rrepa te kuq.
När vi skalar använder vi potatisskalare.
Kur tja fillojm mei qirue na nevoitet nji thik e potateve.
Duhet me qen kogja te koncentum kur ti qirom karroten para seta vrajm gishtin.
Eftersom kålroten är hård behöver vi hjälp av vuxna.
Pasi asht panxhari i bardh kogja i fort kemi nevoj per ndihmen e te mdhenjeve.
Gunvori qe punon ne kuzhinen ton asht kurreshtare qka po gatujna per ushqim sot.
Gunvor blir glad när hon ser att vi är så duktiga på att skala.
Gunvori asht kan shum e gzuar kur na pa sate zgjuar jemi na.
Av rödbetor blir man väldigt röd om händerna.
Vi har lärt oss att skalen lägger vi i komposten.
Na jami msue qush me da berllogun.
Vad finns i komposten? Jo, skal från alla rotfrukter.
Qka ka ne kofe? Po livorete rrenjeve qe ikena qirue sod.
Asht shum me rendesi me dit qysh ta perdorim thiken.
Gunvor visar oss hur vi ska dela en morot.
Gunvori na tregon se qysh duhet me da karroten.
Tash po e matim vajin.
Innan vi blandar rotfrukterna och oljan, tar vi på oss plasthandskar.
Para seti perziem rrenjet me vaj i veshim dorzat plastike.
Tash i perziem krejt para seti fusim ne furr ine 200 grader prej 30-40 minuta.
Na e qojna tepsien te shporeti. Por nuke na lejojn ta shtim ne furr por msuet tona e kryen ket pun.
Tashti ushqimi asht i gatshem se shpejti ja nisemi me ngran.

När vi sitter tillsammans och äter känner vi gemenskap med varandra. Vi äter, njuter av den goda maten och pratar med varandra. Måltiden är en viktig stund då vi kan prata om viktiga eller små händelser.
Den 21 oktober ska vi fira Måltidens dag på Hasselbackens förskola.
Kur te ulem te gjith zbashku me ngran na jemi te afert me njani tjetrin.Na kanaqemi me ket ushqim te shishem dhe foli me njani tjetrin. Koha e ushqimit asht me rendesi qe ne at koh folim nese ka ndodh ndonji gje.Me 21dhjeror kena me festue diten e ushqimit po Haselbackens förskola.
Kur te ulem te gjith zbashku me ngran na jemi te afert me njani tjetrin.Na kanaqemi me ket ushqim te shishem dhe foli me njani tjetrin. Koha e ushqimit asht me rendesi qe ne at koh folim nese ka ndodh ndonji gje.Me 21dhjeror kena me festue diten e ushqimit po Haselbackens förskola.
Efter maten torkar vi av bordet.
Tashti i pastrojan ent gjith qysh.
Ushqimin e ruajmne dhomen e ftoft ne kuzhinen e Gunvorit.
Ann-Margrethe visar hur man kan måla.
Ann-Margarethe na tregon qysh kemi me agjyros.
Zarife undrar vad vi har målat.
Zarifja asht kurreshtare ta din se qka kemi nghyros.
Här är en lila morot och en rödbeta.
Ktu ekemi nghyros nji karrot me ngjyr jargovan.
En morot och en rödbeta.
Nji karrot edhe nji rrep i kuq.
Nje rrep i kuq ishkelqyar.
Tashti e shkrujan reseptin ne libren e kuzhines.
Zarifja dhe Päivi na ndihmojn neve me shkrue resepten ne kompjuter.
Na shkrujna me shkronja te mdhaja dhe e njohim kogj shum alfabetin .
Alla var glada idag och vågade smaka på rotfrukter som vi aldrig smakat på förut.
Vi är stolta över det.
Tegjith jena kan te knaqur sot qe guxojshim me kerkue rrenjet frutore qe ndosht skena guxue mi kerkue perpara.
Najemi sod krenar per ket pun qe ekemi krye sod.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar