Vi repeterar tallriksmodellen från förra gången. Var och en har målat varsin tallriksmodell med den mat vi lagade.
Idag ska vi tillaga nyttigt godis. Vi känner och luktar på alla ingredienser som bland annat består av: havregryn, kokos, pumpakärnor, sesamfrön, krossade linfrön, kanel, torkad frukt.
Det var många mätmoment eftersom mycket ska blandas tillsammans till en smet. Vi använder decilitermått och teskedsmått.
Vi tränar finmotoriken genom att både klippa pumpakärnor och hacka dem.
När alla ingredienserna är blandade rullar vi dem till bollar. Det var inte helt enkelt att få till en boll men vi kämpade på.
Det var väldigt kletigt men gott var det.
Detta är våra barnvänliga muslibars före och efter gräddningen i ugnen. De var inne i ugnen i 175 grader i 20 minuter.


Vi gjorde bollar som vi sedan rullade i sesamfrön. "Jag tryckte hårt och fick till fina bollar som höll ihop bra".


EVÅTVG-
FLFL HLR0
DRDI56OY
EO05GEP
ARE4OFF,
WK404EDDP,
YH¨Å4Å5H6Å,
TI86OTGK5DI,
FFVLTOOTO56QA7,USU2F5PG4+5+5+,
XIRIRKGO5RPS6SA,
V,VÖPEÅB.ÖÄJ.MÅH.
EAG7K9E., XDRLDFJ43 ITYRWEFE AAÖPQ9OTI57.,IITTY6Ý0YJ.,HNYÖE
D
''F.,F
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar